Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronbullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Små, söta bullar som doftar och smakar citron. Räkna med pyssel i fem dagar eftersom de bakas med surdeg

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienserna till degen utom salt och citronskal, spara lite mjöl till utbakningen, och kör i matberedare 5–6 min. Tillsätt salt och citronskal och kör ytterligare 5 min. Låt jäsa under plastfolie ca 2 timmar.
  2. Dela degen i 12 bitar och rulla till avlånga bullar med spetsiga hörn, det är meningen att de ska se ut som citroner. Doppa dem i polentagryn och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under plastfolie till dubbel storlek ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 225°. Spruta lite vatten i ugnen med en blomspruta och sätt in plåten mitt i ugnen. Grädda 10–12 min. Låt bullarna svalna innan de serveras ljumma.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • carola275 15 september 2008

    "hur" serverar man dessa bröd bäst? Till vilka maträtter? Naturella eller med smör och ost?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.