Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddiga citronbullar

 
  • Serverar: 45 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Jättegott!

Ingredienser

Instruktioner

Rör matfett och socker poröst. Värm mjölken försiktigt till ca 37 grader (fingervarmt). Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt ett par matskedar av matfettsblandningen och därefter kardemumman. Blanda sist ner hjorthornssalt och så mycket vetemjöl att degen blir ganska lös. Arbeta degen slät och låt den vila övertäckt i bunken ca 30 minuter. Tillsätt den sparade matfettsblandningen och resterande mjöl. Arbeta degen blank och smidig. Dele degen i två lika delar. Kavla ut dem rektangulära. Blanda matfett, socker, kanel och rivet citronskal till fyllningen och bre smeten over över den utkavlade degen. Rulla ihop degrektanglarna, skär i skivor och lägg i bullformar. Låt bullarna jäsa till knappt dubbel storlek, ca 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla de färdigjästa bullarna med lätt vispat ägg och strö över socker. Grädda i ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.