Instruktioner
Rör matfett och socker poröst.
Värm mjölken försiktigt till ca 37 grader (fingervarmt). Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt ett par matskedar av matfettsblandningen och därefter kardemumman. Blanda sist ner hjorthornssalt och så mycket vetemjöl att degen blir ganska lös. Arbeta degen slät och låt den vila övertäckt i bunken ca 30 minuter.
Tillsätt den sparade matfettsblandningen och resterande mjöl. Arbeta degen blank och smidig. Dele degen i två lika delar. Kavla ut dem rektangulära. Blanda matfett, socker, kanel och rivet citronskal till fyllningen och bre smeten over över den utkavlade degen. Rulla ihop degrektanglarna, skär i skivor och lägg i bullformar.
Låt bullarna jäsa till knappt dubbel storlek, ca 40 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla de färdigjästa bullarna med lätt vispat ägg och strö över socker.
Grädda i ca 10 minuter.