Förbered din egenodlade färskpotatis eller välj ut små, nyupptagna potatisar i affären. Potatis och den här smakrika dressingen är oemotståndlig.
Instruktioner
- Skölj potatisen och lägg den i en kastrull med vatten. Koka upp under lock på medelvärme, sänk värmen och koka potatisen tills den är mjuk, 10-15 minuter.
- Dressingen: Häll olja, citronskal och -saft, vinäger, senap, pressad vitlök, hackade myntablad, salt och peppar i en glasburk som har ett skruvlock av plast. Skruva på locket ordentligt. Skaka burken så att dressingen blandas väl. Förvara dressingen i kylen fram tills att den ska användas.
- Låt potatisen rinna av i ett durkslag och ånga den torr i grytan. Dela stora potatisar i mindre bitar. Skölj, ansa och skär löken i sneda ringar. Blanda lökringarna och den finhackade gräslöken med den varma potatisen. Häll över dressingen och vänd runt med ett par träslevar tills allt är genomfuktat av dressingen. Servera genast.
Publicerat den
15 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar