Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkryddad färskpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Förbered din egenodlade färskpotatis eller välj ut små, nyupptagna potatisar i affären. Potatis och den här smakrika dressingen är oemotståndlig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj potatisen och lägg den i en kastrull med vatten. Koka upp under lock på medelvärme, sänk värmen och koka potatisen tills den är mjuk, 10-15 minuter.
  2. Dressingen: Häll olja, citronskal och -saft, vinäger, senap, pressad vitlök, hackade myntablad, salt och peppar i en glasburk som har ett skruvlock av plast. Skruva på locket ordentligt. Skaka burken så att dressingen blandas väl. Förvara dressingen i kylen fram tills att den ska användas.
  3. Låt potatisen rinna av i ett durkslag och ånga den torr i grytan. Dela stora potatisar i mindre bitar. Skölj, ansa och skär löken i sneda ringar. Blanda lökringarna och den finhackade gräslöken med den varma potatisen. Häll över dressingen och vänd runt med ett par träslevar tills allt är genomfuktat av dressingen. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.