Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronmousse

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En jättegod dessert, frisk och syrlig i smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta citronen, riv av det gula på skalet och pressa ur saften.
  2. Lägg gelatinbladen i en kastrull med kallt vatten.
  3. Vispa ägggulor och socker vitt och pösigt. Vispa upp grädden i en skål och vispa äggvitorna till hårt skum i en annan skål.
  4. Bland i citronskal och saft i äggulesmeten. Krama vattnet ur gelatinbladen och smält dem på svag värme. Rör ner dem i smeten. Rör ner den vispade grädden.
  5. Vänd till sist ner äggvitorna i smeten, var lätt på handen.
  6. Ös upp moussen i portionsformar. Ställ i kylskåp för att stelna i minst en timme, gärna längre.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.