En riktigt lyxig paj med syrlig citron, frasig nougatmaräng och hackad dajm i botten. Gudomligt gott!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda alla ingredienser förutom äggen till pajbotten i en bunke. Arbeta snabbt ihop dem. Tillsätt äggen och blanda ihop till en deg. Arbeta degen så lite som möjligt.
- Tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter. Tryck upp ordentligta kanter. Nagga degen med en gaffel. Ställ in formen i kylen i ca 10 minuter. Gör fyllningen under tiden.
- Vispa citronsaft,rivet citronskal, socker, ägg och grädde. Häll citronfyllningen i formen och grädda i ca 10 minuter. Gör under tiden marängen.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en ren bunke. Blanda ner sockret lite i taget och fortsätt vispa tills marängen är blank och fast. smält nougaten lätt. Ringla den över marängen och vänd försiktigt ned den. Den ska inte blandas utan bara marmoreras.
- Ta ut pajen med citronfyllningen efter 10 minuter och sänk värmen till 150 grader. Klicka eller spritsa ut marängen runt pajen. Sätt in den i ugnen igen och grädda ca 15 minuter eller tills marängen fått fin färg.
Publicerat den
28 juli 2012
Liknande recept
Skriv kommentar