Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronpappardelle med rökt lax och sockerärter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En annorlunda pastasort sätter festprägel på den rökta laxen med citron och sockerärter. Rökt lax i bit smakar mer än skivad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt sockerärterna i pasta vattnet under sista minuten. Skala och finhacka löken. Skär bort skinnet på laxen, skär den i strimlor.
  2. Fräs löken glansig i 1 msk olja 2-3 minuter i en stekpanna. Blanda ner citronskal, citronjuice och 1 krm peppar. Låt fräsa ytterligare ca 1 minut. Tillsätt grädden och koka ca 2 minuter.
  3. Vänd ner laxen och låt allt bli varmt. Smaka av med salt. Häll av pastan med sockerärterna och blanda i såsen. Garnera med färsk oregano och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.