En annorlunda pastasort sätter festprägel på den rökta laxen med citron och sockerärter.
Rökt lax i bit smakar mer än skivad.
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Tillsätt sockerärterna i pasta vattnet under sista minuten.
Skala och finhacka löken. Skär bort skinnet på laxen, skär den i strimlor.
- Fräs löken glansig i 1 msk olja 2-3 minuter i en stekpanna.
Blanda ner citronskal, citronjuice och 1 krm peppar. Låt fräsa ytterligare ca 1 minut.
Tillsätt grädden och koka ca 2 minuter.
- Vänd ner laxen och låt allt bli varmt. Smaka av med salt.
Häll av pastan med sockerärterna och blanda i såsen.
Garnera med färsk oregano och servera genast.
Publicerat den
18 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar