Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronsill

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En väldigt fräsch och god sill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj sillfiléerna och skär dem i 2 centimeter breda bitar. Ansa purjolöken och skär den i 3 millimeter stora bitar. Strimla lite till garnering.
  2. Blanda äggula och senap i en skål. Vispa ned olja i en tunn, jämn stråle tills det blir en slät sås.
  3. Tillsätt purjolöksbitar, skal och saft av citron, socker och crème fraiche. Smaka av med vitpeppar.
  4. Lägg ned sillen och låt dra i kylen 1–2 dygn.
  5. Garnera med dill och fina strimlor citronskal. Servera gärna tillsammans med citronsnaps.
  6. Det tar ett par dagar innan sillen legat till sig och är färdig att äta. Sillen håller sig ungefär en vecka i kylskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.