Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronskum med mangoslice

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En dessert som philadelfiaosten är skyldig till. En anorlunda kombination som är för det moderna påskbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och ½ dl strösocker så att det blir pösigt.
  2. 2. Tillsätt philadelphiaosten, citronskal och citronsaft och rör om.
  3. 3. Vispa äggvitor och resten av sockret till hårt skum. Vänd försiktigt ner en del av äggviteskummet och mjuka upp smeten. Vänd ner resten av äggviteskummet så att du får ett jämnt skum.
  4. 4. Lägg upp i höga dessertglas och ställ dem kallt i kylen 1 timme.
  5. 5. Skiva mangon tunt. Garnera med den samt mynta eller citronmeliss före serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • puntella 24 december 2011

    Inget lyckat recept, lyckades inte fa äggvitorna hart vispade hur mycket jag än försökte och deet var flytande form efter ett par timmar i kylen, synd ;c(

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.