Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrontårta med grapefruktkräm

 
Skriv ut

Som en sötsyrlig karamell får den här tårtan munnen att dra ihop sig på ett behagligt sätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med grapefruktkrämen. Pressa grapefrukten, mät upp saften och häll i en kastrull tillsammans med smöret skuret i mindre bitar och hälften av sockret. Hetta upp blandningen och vispa undertiden sönder äggen tillsammans med resten av sockret. Vispa ner äggsmeten när fruktsafteblandningen har kokat upp. Vispa noggrant till curden börjar tjockna. Låt curden sjuda någon minut, dra kastrullen från värmen och sila krämen genom en ganska finmaskig sil för att få den riktigt slät. Låt svalna, och stelna lite i kylskåp, gärna över natten.
  2. Smörj en bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret till kakan och vispa upp ägg och socker lätt tillsammans med citronskalet. Blanda mjöl, salt och bakpulver och rör ner smöret och de torra ingredienserna i äggsmeten.
  3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 30-35 minuter. Låt kakan svalna och stick små hål i ytan med en tandpetare. Fukta kakan med citronsaften och låt den gärna stå och dra över natten.
  4. Dela kakan i två bottnar och bred grapefruktkrämen mellan. Lägg ihop bottnarna och blanda florsocker och citronsaft till en ganska lös glasyr. Bred glasyren över kakan i ett jämnt lager. Låt glasyren stelna och förvara kakan i kylskåp tills den ska serveras. Dekorera eventuellt med physalis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.