Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrontårta med passionsfruktssås

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Smakar gudomligt gott! Ser verkligen lyxigt ut i all sin enkelhet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt citronsaft och -skal, den vispade grädden och lätt crème fraiche.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner dem i smeten tillsammans med den hackade mandeln.
  3. Häll smeten i en vattensköljd pajform med lös botten, cirka 24 cm i diameter. Låt tårtan stå i frysen minst 2 timmar.
  4. Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet. Koka upp vatten och socker och låt koka någon minut. Lägg i fruktköttet och koka upp på nytt. Lyft kastrullen från värmen och låt såsen svalna.
  5. Ta bort kanten på formen. Lägg upp tårtan på ett fat eller skär den i bitar och lägg upp på portionstallrikar. Häll över litet sås eller servera den i en separat skål. Garnera med citronmeliss eller mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.