Smakar gudomligt gott! Ser verkligen lyxigt ut i all sin enkelhet.
Instruktioner
- Vispa grädden. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt citronsaft och -skal, den vispade grädden och lätt crème fraiche.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner dem i smeten tillsammans med den hackade mandeln.
- Häll smeten i en vattensköljd pajform med lös botten, cirka 24 cm i diameter. Låt tårtan stå i frysen minst 2 timmar.
- Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet. Koka upp vatten och socker och låt koka någon minut. Lägg i fruktköttet och koka upp på nytt. Lyft kastrullen från värmen och låt såsen svalna.
- Ta bort kanten på formen. Lägg upp tårtan på ett fat eller skär den i bitar och lägg upp på portionstallrikar. Häll över litet sås eller servera den i en separat skål. Garnera med citronmeliss eller mynta.
Publicerat den
1 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar