Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Couscous biddaou med grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En marockansk vegetarisk grönsaksgryta ska enligt traditionen alltid innehålla sju sorters grönsaker. "Biddaou" är ett marockanskt begrepp för att rätten härrör från Casablanca.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och klyfta löken tunt. Skala och finhacka vitlöken, skölj och grovhacka tomaterna. Skala och skär morot och kålrot i små bitar, skär vitkålen grovt. Skölj och skär zucchinin i små bitar.
  2. Fräs lök, vitlök, tomater, saffran, chilipeppar, salt och svartpeppar i oljan i en gryta tills löken mjuknar.
  3. Tillsätt morot, kålrot, vitkål och zucchini.
  4. Häll av och skölj kikärterna, tillsätt dem och vattnet. Låt sjuda under lock ca 20 minuter eller tills grönsakerna mjuknar.
  5. Tillsätt haricots verts och låt grytan puttra på låg värme ytterligare 5 minuter.
  6. Servera med couscous och färska koriander blad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.