En marockansk vegetarisk grönsaksgryta ska enligt traditionen alltid innehålla sju sorters grönsaker.
"Biddaou" är ett marockanskt begrepp för att rätten härrör från Casablanca.
Instruktioner
- Skala och klyfta löken tunt. Skala och finhacka vitlöken, skölj och grovhacka tomaterna. Skala och skär morot och kålrot i små bitar, skär vitkålen grovt. Skölj och skär zucchinin i små bitar.
- Fräs lök, vitlök, tomater, saffran, chilipeppar, salt och svartpeppar i oljan i en gryta tills löken mjuknar.
- Tillsätt morot, kålrot, vitkål och zucchini.
- Häll av och skölj kikärterna, tillsätt dem och vattnet.
Låt sjuda under lock ca 20 minuter eller tills grönsakerna mjuknar.
- Tillsätt haricots verts och låt grytan puttra på låg värme ytterligare 5 minuter.
- Servera med couscous och färska koriander blad.
Publicerat den
30 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar