Hyfsat snabblagad och god, perfekt som bjudrätt! Vill man ha lite mer smak skadar det inte att dubbla mängden kryddor.
Instruktioner
- Skär lammköttet i 3 cm stora bitar och kycklingen i 4-5 delar. Skala och hacka löken. Värm oljan till medelvärme i en gryta. Bryn kycklingbitarna och lammköttet runt om tills det fått fin färg. Lägg i lök och alla kryddor och låt det fräsa 2-3 minuter. Häll på vattnet, lägg på locket och låt grytan koka i 30 minuter.
- Laga under tiden couscousen. Koka upp vattnet med saltet och hälften av oljan. Lägg i couscousen, lägg på locket och ställ kastrullen bredvid plattan. Låt grynen svälla i 6 minuter tills allt vatten är borta. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och rör grynen fluffiga med resten av oljan.
- Lägg squash, morötter och paprika i köttgrytan och koka allt ytterligare 10 minuter. Lägg i tomaterna och koka en halv minut till.
- Lägg couscousen på ett stort fat och gör en grop i mitten. Lägg på kött, kyckling och grönsaker och häll över lite av såsen. Servera resten av såsen separat.
Publicerat den
16 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar