Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cranks jordnöts- och äppelsoppa

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

David Canters recept på Apple and Peanut Soup. Urmodern till alla västerländska vegetariska restauranger, Cranks på Carnaby Street i London, öppnade 1961 och utvecklades snart till en framgångsrik kedja fram till i början av 80-talet då en av de tre grundarna/ägarna, David Canter, hastigt gick bort. Cranks såldes till Guinness och expanderade – till döds. Efter ett antal fåfänga försök, av olika ägare med vitt skilda intressen, att rädda konceptet Cranks, finns i dag bara en enda Cranks kvar – i Totnes Devonshire. David Canters recept lever dock vidare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till strax under kokpunkten. Riv i äpplet och blanda i jordnötssmör och citronsaft. Tillsätt övriga ingredienser. Sjud sakta under lock i 15 minuter.
  2. Dra av, låt svalna till hanterbarhet och mixa soppan slät. Häll tillbaka och värm till ättemperatur. Smaka av med salt och peppar.
  3. Serveras, kall eller varm, med klippt persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.