Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cranks lena purjolöksoppa

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

David Canters recept på en Smooth Leek Soup. Urmodern till alla västerländska vegetariska restauranger, Cranks på Carnaby Street i London, öppnade 1961 och utvecklades snart till en framgångsrik kedja fram till i början av 80-talet då en av de tre grundarna/ägarna, David Canter, hastigt gick bort. Cranks såldes till Guinness och expanderade – till döds. Efter ett antal fåfänga försök, av olika ägare med vitt skilda intressen, att rädda konceptet Cranks, finns i dag bara en enda Cranks kvar – i Totnes Devonshire. David Canters recept lever dock vidare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka grönsakerna. Smält smöret och bryn grönsakerna ett par minuter under omröring.
  2. Tillsätt buljong, koka upp, locka, sänk värmen och sjud i 20 minuter.
  3. Dra av, låt svalna till hanterbarhet och mixa soppan slät. Häll tillbaka och smaka av med salt och peppar.
  4. Oavsett om soppan serveras kall, tillsättes vispgrädde precis före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.