Chilifrukter finns i oändligt många varianter. Med sin härliga hetta sätter de skjuts på det mesta, t.ex. på det här lite ovanliga brödet. En riktig smakupplevelse om man gillar chili!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Använd gummihandskar när du kärnar ur chilin. Den starka saften biter sig lätt fast i huden. Var även noga med att inte gnugga ögonen när du arbetar med chilin! Det svider rejält!
- Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker, gärna i en matberedare.
- Tillsätt matfettet skuret i bitar. Häll i mjölken och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Arbeta in den finhackade chilin i degen.
- Smörj en ugnssäker form, ca 30x40 cm. Tryck ut degen i formen.
- Gör små hål i degen. Fyll dem med cream cheese. Strö över den rivna osten.
- Grädda brödet mitt i ugnen i 20 minuter. Låt brödet svalna något på galler innan det skärs i rutor.
Publicerat den
28 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar