Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cream cheese- och chilibröd

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Chilifrukter finns i oändligt många varianter. Med sin härliga hetta sätter de skjuts på det mesta, t.ex. på det här lite ovanliga brödet. En riktig smakupplevelse om man gillar chili!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Använd gummihandskar när du kärnar ur chilin. Den starka saften biter sig lätt fast i huden. Var även noga med att inte gnugga ögonen när du arbetar med chilin! Det svider rejält!
  2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker, gärna i en matberedare.
  3. Tillsätt matfettet skuret i bitar. Häll i mjölken och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Arbeta in den finhackade chilin i degen.
  4. Smörj en ugnssäker form, ca 30x40 cm. Tryck ut degen i formen.
  5. Gör små hål i degen. Fyll dem med cream cheese. Strö över den rivna osten.
  6. Grädda brödet mitt i ugnen i 20 minuter. Låt brödet svalna något på galler innan det skärs i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.