- Serverar: 20-25 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Krämiga och jätte goda cupcakes :)
20-25 st.
Instruktioner
- Ganache:
Dela chokladen i bitar och lägg i en skål. Värm grädden tills det börjar små koka. Häll den varma grädden i skålen med choklad och rör om tills chokladen smält. Låt stå i kylskåpet 1 timme.
- Muffinsen:
Sätt ugnen på 225 grader. Ställ 20-25 muffinsformar på en plåt.
Smält margarinet i en kastrull och låt det svalna.
Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en liten skål.
Vispa ägg och socker poröst i en annan större skål.
Rör försiktigt ner mjölblandningen, det smälta smöret, mjölken och gräddfilen. Gräddfilen ger en fylligare och krämigare konsistens i muffinsen. Häll upp smeten i formarna till ungefär 1/3. Grädda i ugnen ca 10 min. Kolla med provnål om muffinsen är färdiga. Är nålen torr är muffinsen färdiga. Låt svalna.
- Topping:
Häll i sirapen i en stekpanna och sätt på värmen på det högsta.
Lägg i kokos, hasselnötter och häll på citron saften. Stek tills blandningen har fått en fin färg och häll i en skål.
- Häll i sirapen i ganachen och vispa sedan upp den tills den får en krämig konsistens. Spritsa eller bred på ganachen på muffinsen och strö över toppingen. Låt stå i kylen eller i ett kallt uterum i 30 min.
Publicerat den
9 februari 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde Muffinsen Men hade egen glasyr och muffinsen var super god :D