Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chocolate Cream Cupcake

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20-25 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Krämiga och jätte goda cupcakes :) 20-25 st.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ganache: Dela chokladen i bitar och lägg i en skål. Värm grädden tills det börjar små koka. Häll den varma grädden i skålen med choklad och rör om tills chokladen smält. Låt stå i kylskåpet 1 timme.
  2. Muffinsen: Sätt ugnen på 225 grader. Ställ 20-25 muffinsformar på en plåt. Smält margarinet i en kastrull och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en liten skål. Vispa ägg och socker poröst i en annan större skål. Rör försiktigt ner mjölblandningen, det smälta smöret, mjölken och gräddfilen. Gräddfilen ger en fylligare och krämigare konsistens i muffinsen. Häll upp smeten i formarna till ungefär 1/3. Grädda i ugnen ca 10 min. Kolla med provnål om muffinsen är färdiga. Är nålen torr är muffinsen färdiga. Låt svalna.
  3. Topping: Häll i sirapen i en stekpanna och sätt på värmen på det högsta. Lägg i kokos, hasselnötter och häll på citron saften. Stek tills blandningen har fått en fin färg och häll i en skål.
  4. Häll i sirapen i ganachen och vispa sedan upp den tills den får en krämig konsistens. Spritsa eller bred på ganachen på muffinsen och strö över toppingen. Låt stå i kylen eller i ett kallt uterum i 30 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bailly 14 mars 2011

    Gjorde Muffinsen Men hade egen glasyr och muffinsen var super god :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.