Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Currydoftande köttfärspaj

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Surfade in på saltpeppar.se och hittade ett recept på en spännande köttfärspaj som verkade värd att prova. Pajen var god och enkel att göra. Hade inte 2 dl ketchup, utan fick istället ta tomatpuré. En god grönsallad rekommenderas till pajen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop mjöl och margarin. Tillsätt vatten och äggula och arbeta ihop degen. Tryck ut degen i botten på en form och nagga den med en gaffel. Låt stå svalt en stund. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 minuter på 200 grader.
  2. Stek ihop köttfärs och strimlad purjolök. Rör sedan ner vitlök, ketchup, vatten, buljongtärning, curry och vitpeppar. Låt allt koka ihop ett par minuter. Häll fyllningen i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk och häll över fyllningen.
  3. Strö över osten och grädda 30 minuter på 200 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.