Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj från Zambia

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God och lite annorlunda köttfärspaj...

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en bunke. Koka upp resten av mjölken, margarinet och lite salt i en kastrull. Vispa ner mjölblandningen. Koka på svag värme någon minut tills det tjocknar. Fräs löken i matfett 2-3 minuter. Öka värmen, smula i och bryn köttfärsen. Krydda med timjan, koriander, salt och peppar. Smörj en ugnsform. Platta ut 2/3 av den ganska kladdiga majsdegen i botten av formen. Ta hjälp av lite majsmjöl. Lägg i köttfärsfyllningen och täck med resten av degen som ett lock. Grädda pajen i nedre delen av ugnen, 40-50 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.