Hacka samman smöret/margarinet och mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen och klä en pajform, ca: 28 cm i diameter. Ställ formen kallt i minst 30 minuter.
Skär baconet i små tärningar. Bryn färsen, baconet och de krossade vitlöksklyftorna brunt och smuligt i smör/margarin. Rör i vetemjölet och tillsätt buljongen och grädden. Krydda med timjan, salt och peppar och låt röran puttra i 15 minuter.
Sätt ugnen på 200°. Förgrädda skalet i 15 minuter.
Bred ut färsröran i pajskalet. lägg på tomaterna och lökarna skurna i klyftor. Sätt in i ugnen i 25 minuter. Strö över osten och grädda i ytterligare 10 minuter. Servera pajen ljummen med en blandad grönsallad.
Jättegod paj! kommer att göra den många gånger. Tack Lilloo. Kram Anne-Marie