Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj med tomat och lök

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Härliga smaker

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman smöret/margarinet och mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen och klä en pajform, ca: 28 cm i diameter. Ställ formen kallt i minst 30 minuter.
  2. Skär baconet i små tärningar. Bryn färsen, baconet och de krossade vitlöksklyftorna brunt och smuligt i smör/margarin. Rör i vetemjölet och tillsätt buljongen och grädden. Krydda med timjan, salt och peppar och låt röran puttra i 15 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda skalet i 15 minuter.
  4. Bred ut färsröran i pajskalet. lägg på tomaterna och lökarna skurna i klyftor. Sätt in i ugnen i 25 minuter. Strö över osten och grädda i ytterligare 10 minuter. Servera pajen ljummen med en blandad grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Nallepuh13 14 maj 2009

    Jättegod paj! kommer att göra den många gånger. Tack Lilloo. Kram Anne-Marie

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.