Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Curryöst, färgsprakande kassler!

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Jag lagade detta en kväll då min mamma sade sig vara sugen på kokt kassler med ris och currysås. Jag är inget stort fan av currysås och bestämde mig för att piffa upp hennes förslag lite och använda vad jag hade i kylskåpet. Det blev en riktigt god rätt med härliga färger! Mått och kryddor är lite på en höft, för jag mätte inte upp det innan jag hällde i, det är lite efter tycke och smak. Man kan göra grytan till hur många som helst, det är bara att plussa på av alla ingredienser. Glöm bara inte att stänga dörren till köket, currydoften är en parym man inte vill ha i kläder och hår nästa dag.. och släng ALDRIG en broccoli-stam! ;)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta av nätet från kasslern och skär den i fingertjocka (ca 1½ cm) tjocka skivor, skär skivorna till 1½ cm tjocka stavar.
  2. Hacka paprikan, jag hackar smått för det tycker jag är godast. Finhacka hela chilin, med kärnor, likaledes en liten vitlöksklyfta.
  3. Skala av det yttersta på broccolistammen och skiva den i slantar. Har man en hel broccoli går det bra, men texturen på broccolistammen blir bäst i den här grytan. Dela slantarna en gång på mitten.
  4. Fräs chili och vitlök i olja i en stekpanna. Blir det för hett så ta pannan från värmen, bränd vitlök är inte gott. Se till att hålla vitlöken i oljan. Ringla över ca 2 msk sweet chili sås.
  5. Häll i kasslerstavarna och krydda rikligt med curry! Blanda runt allt i pannan. Stjälp i paprikan.
  6. Mer curry! och strö över en gnutta, kanske två, av malen koriander.
  7. Låt gona ihop sig i den varma pannan och ha i broccolislantarna, njut av hur fina färger det är och dofta över liiite malen ingefära.
  8. Koka nudlar enligt anvisningarna på förpackningen. bryt dem före kokningen för att de inte ska klibba ihop till en stor boll.
  9. Häll 1-1½ dl mjölk (eller vatten) över kasslergrytan, låt puttra en stund. Smaka av och ha i mer chilisås eller curry om det behövs.
  10. Gör en toppredning på lite mjölk/vatten och vetemjöl. Red grytan till såsen har lagom konsistens, låt puttra i 5 minuter.
  11. Riv en bit färsk ingefära rakt över de färdigkokta, avspolade, avrunna, saltade, oljade nudlarna. Se till att få med all saft från ingefäran, vänd runt.
  12. Servera nudlar och kassler tillsammans med ett sort glas mjölk eller mangojuice, då det kan bli starkt.
  13. Nästa dag åt jag kasslergrytan till lunch och hade då kokt vit quinoa till, det smakade hur bra som helst, och grytan hade tillräckligt mycket smak för att göra quinoan riktigt god.
  14. Hoppas det smakar!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.