- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Passar ypperligt till den hemgjorda örtpastan.
Servera den gärna till hummerkött eller pilgrimsmusslor.
Instruktioner
- Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Kärna ur ett av äpplena och skär det i bitar, Fräs lök, vitlök, äpple och curry i smör. Tillsätt portvin, vitt vin och citronsaft. Låt vinet koka in.
- Häll på buljongen och låt det koka ihop. Tillsätt grädden.
- Mixa såsen och passera den genom finmaskig sil. Koka upp såsen och red av med maizena utrört i lite grädde. Smaka av med salt och peppar.
- Skala och kärna ur det andra äpplet och skär i klyftor.Fräs klyftorna i lite smör. Ställ åt sidan så länge. Skala och klyfta rödlöken. Förväll klyftorna i lättsaltat vatten. Ställ åt sidan så länge och använd som tillbehör med såsen.
Publicerat den
20 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar