Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

"Custad" caprese sallad

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En Caprese sallad med tillägg av parmaskinka för att bli lite mer att tugga på. Receptet är för två hungriga personer.

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att skiva osten i ganska tunna skivor 3-5 mm. Antalet ostskivor bestämmer hur många lager det blir. Dela skinkan så att antalet skivor bli anpassade efter hur många ostskivor du har. Skiva tomaterna i ungefär lika tjocka skivor som osten, försök att bara använda "fina" skivor, inte ändarna. Börja sedan med att varva tomat, basilika, ost och skinka i nämnd ordning. Jag brukar lägga varje "varv" för sig, för att sedan lägga ihop till en fin liten liggande ring på en tallrik. Därefter så spraya på balsamvinäger, salta och peppra och ringla över olivolja. För att piffa till det ytterligare så är det gott att strö över lite rostade pinjenötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.