Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dagnys smulpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En klassisk smulpaj med lagom sötma och fin knäckighet.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°. Skala, kärna ur och klyfta äpplena tunt. Blanda äppelklyftor, socker och ingefära. Täck bottnen på en ugnssäker form, ca 20 x 28 cm, med äppelklyftorna. Mixa snabbt ihop mjöl, smör och socker till en smuldeg i matberedare. Fördela degen över äpplena. Grädda pajen mitt i ugnen 25-30 min, tills äpplena känns mjuka och pajen fått fin färg. Servera pajen ljummen med grädde, glass eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.