Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dajmtårta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En jättegod tårta med nötmarängbotten och smörkräm. Lätt att göra till många.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Äggvitor och socker vispas till hårt skum. De malda nötkärnorna röres i. Smeten slås ut på braspanna på ett smörat smörpapper/bakplåtspapper. In i ugnen 200o ca 15 – 20 min. Läggs att svalna på galler med pappret kvar.
  2. Kräm: Röres ihop med elvisp till en jämn smet. Ställs kallt en stund. Bred krämen på bottnen. 5 dl grädde vispas och slås på. Dekorera med krossad Dajm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.