Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dajmtårta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Dajm gillar de flesta, så varför inte göra en smaskig tårta med den populära chokladen Bör frysas minst i 4 timmar, gärna över natten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175°
  2. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  3. Mixa mandeln fint i en matberedare eller mal den med mandelkvarn.
  4. Blanda mandel, florsocker och bakpulver i en bunke. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten.
  5. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen, ca 30 minuter. Låt kakan kallna, men vara kvar i formen.
  6. Vispa socker och gulor till en pösig smet. Vispa grädden. Blanda i hackad dajm och vaniljsocker i äggsmeten. Vänd sist ner grädden.
  7. Häll smeten över tårtbottnen. Täck över formen och frys tårtan minst 4 timmar.
  8. Låt tårtan stå i rumstemperatur ca 30 minuter innan servering. Strö över hackad dajm och garnera med bär.
  9. Lycka till! Njut

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.