Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dajmtårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En relativt enkel tårta som man kan förvara länge i frysen innan den skall serveras. Framför allt så är den gudomligt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Marängbotten: Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt sedan sockret och bakpulvret.
  2. Rita efter en mat-tallrik på två bakplåtspapper och smöra dom lätt. Sätt dom på var sin plåt och bred ut marängsmeten på varje cirkel. Grädda bägge bottnarna samtidigt i 125 grader i 45 minuter för att sen byta plats på dom och grädda ytterligare 45 minuter. Nedersta och mellersta falsen i ugn.
  3. Låt dom sen svalna innan fyllningen sätts på.
  4. Fyllningen: Krossa dajmen och vispa grädden tjock. Vispa ihop gulorna och sockret. Blanda ihop allt och bred fyllningen mellan och på tårtan.
  5. Ställ tårtan i frysen. Tag fram tårtan 15 minuter innan den ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.