En relativt enkel tårta som man kan förvara länge i frysen innan den skall serveras.
Framför allt så är den gudomligt god.
Instruktioner
- Marängbotten:
Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt sedan sockret och bakpulvret.
- Rita efter en mat-tallrik på två bakplåtspapper och smöra dom lätt. Sätt dom på var sin plåt och bred ut marängsmeten på varje cirkel.
Grädda bägge bottnarna samtidigt i 125 grader i 45 minuter för att sen byta plats på dom och grädda ytterligare 45 minuter. Nedersta och mellersta falsen i ugn.
- Låt dom sen svalna innan fyllningen sätts på.
- Fyllningen:
Krossa dajmen och vispa grädden tjock. Vispa ihop gulorna och sockret. Blanda ihop allt och bred fyllningen mellan och på tårtan.
- Ställ tårtan i frysen. Tag fram tårtan 15 minuter innan den ska serveras.
Publicerat den
2 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar