Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dal bukhari med svalkande raita

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I den här krämiga indiska grytan använder man egentligen den svarta bönan urad dal. Eftersom den kan vara svår att få tag på i Sverige så är den här ersatt med belugalinser, men det går lika bra med svarta eller röda linser. Glutenfritt, laktosfritt, äggfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Häll bort överflödigt vatten och mosa sönder linserna grovt med en gaffel. Du vill ha några linser hela och några mosade. Hacka den gula löken, tomaterna, ingefäran, vitlöksklyftorna och chilin fint. Släng ner i en matberedare tillsammans med tomatpurén och mixa slätt. Du kan även ta hjälp av en stavmixer.
  2. Häll nu ner tomatsåsen bland bönorna tillsammans med smör, garam masala, spiskummin, lagerblad, gurkmeja, rårörsocker, grädde och vatten. Låt sjuda i 30 minuter med locket på glänt. Rör runt då och då så att det inte bränner fast. Såsen ska tjockna och bli härligt krämig. Smaka av med salt.
  3. Raita: Häll ner yoghurten i en skål. Riv gurkan på ett rivjärn och pressa ut så mycket vätska som du kan. Hacka mynta fint. Blanda ner gurkan, myntan och saltet i yoghurten.
  4. Servera din dal bukhari med kokt ris eller naanbröd och raitan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.