Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Danska ostlinser

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Lika bra till soppa som till cocktails. Ibland passar de som utsökt mellanrätt vid en middagsbjudning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Alla ingredienser - smöret, mjölet och osten - hackas tillsammans eller smulas med fingertopparna. Vattnet stänks över och allt knådas ihop till en deg. Låt degen vila svalt en stund. Under tiden kokar du ostkrämen som ska bli fyllning. Den måste hinna bli kall.
  2. Ostkräm: Koka upp grädden. Rör äggulorna med vetemjölet, slå den heta grädden över gulor och mjöl och vispa kraftigt. Låt alltsammans sjuda tills det blir tjockt, tillsätt osten och smaka av. Sätt ned kastrullen med krämen i kallt vatten, så svalnar den fortare.
  3. Degen kavlas sedan ut ganska tunt och man tar ut runda kakor med t ex ett glas. Kakorna läggs på rena, smorda plåtar. I mitten av varje kaka läggs en klick av den mjuka, ganska tjocka ostkrämen med hjälp av en tesked. Täck försiktigt fyllningen med nästa omgång utkavlade, uttagna kakor och tryck till runt kanterna med en gaffel. I mitten anas fyllningen som en upphöjning.
  4. På det här sättet kan de läckra kakorna vänta till det ögonblick de ska gräddas i ugnen för att kunna serveras varma och nybakade. Pensla dem med äggula och strö över vallmofrö eller hackade valnötskärnor om så önskas. Sätt in i 250° ca 8 minuter.
  5. Det brukar bli ca 30 kakor av den här satsen, men antalet beror på storleken på dem och alltså på storleken på det glas du väljer att ta ut kakorna med.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.