Danska fastlagsbullar - traditionella
Näringsvärde per portion
742 kJ/177 kcal
Instruktioner
- Blanda ägg, socker, maizenastärkelse, mjölk, grädde och vaniljsocker, samtliga ingredienser till krämen, i en kastrull och sjud tills den tjocknat. Ställ åt sidan för att svalna.
- Rör samman jäst, mjölk och socker. Tillsätt ägget och därefter mjölet. Kavla ut degen till ca 1 ½ cm tjocklek på mjölat bakbord.
Skiva margarinet och lägg det på 2/3 av degen. Vik samman degen i 3 lager.
- Kavla ut degen igen och vik den igen, nu på andra ledden, 3 lager. Upprepa ytterligare en gång.
- Kavla ut degen tunt och skär den i 30 fyrkanter. Lägg en klick av krämen på varje fyrkant. Vik samman noga och lägg bullarna med skarven nedåt på plåtar. Låt jäsa i 1 timme. Sätt ugnen på 230°.
- Grädda fastlagsbullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter. Garnera med chokladglasyr.
Publicerat den
4 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar