Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Danska fastlagsbullar - traditionella

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Danska fastlagsbullar - traditionella Näringsvärde per portion 742 kJ/177 kcal

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ägg, socker, maizenastärkelse, mjölk, grädde och vaniljsocker, samtliga ingredienser till krämen, i en kastrull och sjud tills den tjocknat. Ställ åt sidan för att svalna.
  2. Rör samman jäst, mjölk och socker. Tillsätt ägget och därefter mjölet. Kavla ut degen till ca 1 ½ cm tjocklek på mjölat bakbord. Skiva margarinet och lägg det på 2/3 av degen. Vik samman degen i 3 lager.
  3. Kavla ut degen igen och vik den igen, nu på andra ledden, 3 lager. Upprepa ytterligare en gång.
  4. Kavla ut degen tunt och skär den i 30 fyrkanter. Lägg en klick av krämen på varje fyrkant. Vik samman noga och lägg bullarna med skarven nedåt på plåtar. Låt jäsa i 1 timme. Sätt ugnen på 230°.
  5. Grädda fastlagsbullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter. Garnera med chokladglasyr.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.