Inget förgyller morgonen som hembakade frallor! Dessa rundstykker är lättbakade, ljuvligt goda luftiga frukostbullar
Instruktioner
- Ugn 225 grader.
- Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig.
- Tillsätt salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt degen jäsa under duk ca 40 minuter.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt. Dela degen i 3 lika stora bitar. Kavla ut dem till runda kakor. Sporra ut 6 trekanter i varje.
- Rulla samman trekanterna från basen mot toppen. Forma dem som gifflar och lägg dem på plåtar klädda med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
- Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen ca 12–15 minuter.
- Låt rundstykkena kallna på galler under duk. De går att frysa.
Publicerat den
21 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar