Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Delikat ärtstuvning

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En smakrik variant som man utan vidare kan använda djupfrysta ärter till. Ärtstuvningen passar både till kött, fisk eller fågel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka vitlöken. Skölj citronen noga under rinnande varmt vatten och låt den sedan torka. Strimla citronens gula skal. Skölj och skaka myntan torr mot hushållspapper, nyp av bladen och strimla dem fint. Spara ett par blad till garneringen.
  2. Hetta upp matfettet i en kastrull och låt vitlöken fräsa genomskinlig på svag värme. Tillsätt de djupfrysta ärterna och låt dem fräsa med under omrörningen, ca 4 minuter.
  3. Blanda ner vin och grädde i grönsakerna. Smaksätt med citronskal, myntastrimlor, salt och peppar. Lägg på lock och låt det småsjuda i ca 5 minuter.
  4. Om såsen fortfarande är tunn, höj då värmen och låt den koka sig krämig under omrörning. Strö över de hela myntabladen och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.