En smakrik variant som man utan vidare kan använda djupfrysta ärter till. Ärtstuvningen passar både till kött, fisk eller fågel.
Instruktioner
- Skala och finhacka vitlöken. Skölj citronen noga under rinnande varmt vatten och låt den sedan torka. Strimla citronens gula skal. Skölj och skaka myntan torr mot hushållspapper, nyp av bladen och strimla dem fint. Spara ett par blad till garneringen.
- Hetta upp matfettet i en kastrull och låt vitlöken fräsa genomskinlig på svag värme. Tillsätt de djupfrysta ärterna och låt dem fräsa med under omrörningen, ca 4 minuter.
- Blanda ner vin och grädde i grönsakerna. Smaksätt med citronskal, myntastrimlor, salt och peppar. Lägg på lock och låt det småsjuda i ca 5 minuter.
- Om såsen fortfarande är tunn, höj då värmen och låt den koka sig krämig under omrörning. Strö över de hela myntabladen och servera genast.
Publicerat den
22 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar