Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Delikat lunch- eller kvällsmacka

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Efter en lång arbetsdag kanske man inte har lust att tillbringa flera timmar vid spisen. Då är denna rätt den perfekta. Och Du, tänk på en sak, barn älskar denna enkla måltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek 2-4 skivor franskbröd lätt gyllenbruna på bägge sidorna i smör, och lägg upp på två tallrikar. Klipp baconen på mitten, och knaperstek..
  2. Lägg baconen på hushållpapper och låt fetet rinna av och fördela därefter hälften av baconen på brödskivorna!
  3. Stek äggen på ena sidan i fettet från bacon, salta och peppra efter behag men tänk på är bacon är salt, lägg därefter de stekta äggen ovanpå bacon på brödet och garnera äggen med resterande bacon.
  4. Stek övriga brödskivor gyllenbruna på bägge sidor och lägg ovanpå bacon.
  5. Vill man inte ha lös gula på äggen, så kan man naturligtvis vändsteka dem, men det är godast om gulan är lös! Äter man bara en macka var så halvera ingredienserna!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.