Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dill- och västerbottenskrans

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Det här brödet innehåller ett helt gäng svenska smaker i ett enda härligt paket - örter, ost och nötter. Perfekt till en god soppa eller sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, honung och det mesta av mjölet. Arbeta degen i minst 20 minuter. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dra försiktigt ut den till en 1 cm tunn, rektangulär kaka, ca 30x20 cm. Ringla rapsoljan och fördela osten över degen. Finklipp dillen och grovhacka hasselnötterna och strö över detta.
  3. Rulla ihop kakan till en tjock rulle och lägg ihop den till en rund krans. Nyp ihop ändarna. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med äggvita och strö över sesamfrön. Låt jäsa i 20 minuter.
  4. Värm ugnen på 250 grader.
  5. Gör några snitt i den färdigjästa kransen med en vass kniv och ställ in kransen i nedre delen av ugnen. Sänk genast värmen till 200 grader och grädda i ca 30 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.