Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med dill- och västerbottenstäcke

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Snabblagad lax med ett täcke av ett spännande täcke av västerbottensost och dill. Rostad blomkål och tomater smakar gott till. /Maud

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°. Skär en ficka längs med laxbiten. Skär inte igenom skinnet. Salta och peppra runt om. Lägg dem på en ugnssäkert fat eller på en plåt med bakplåtspapper. Finfördela osten i en matberedare tillsätt brödet och dillen. Kör tills det är finfördelat. Fördela osten i ”fickan” och över laxbitarna. Ställ in dem mitt i ugnen. Stek cirka 12 minuter mitt i ugnen till täcket blivit frasigt och laxen är färdig. Skär blomkålen i tjocka skivor. Bryn dem i olivoljan runt om. Salta och sänk värmen. Låt dem fräsa några minuter tills de mjuknar men ska fortfarande ha spänst kvar. Halvera cocktailtomater och blanda med blomkålen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.