Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dolce Vita-kaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En sockerkaka med vita vinbär, lime och kolaglasyr ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en sockerkaksform på ca 2 l.
  2. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och vänd ned mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör i limesaft och skal och sedan mjölk. Vänd ned mandel och vinbär. Häll upp smeten i formen och grädda 50-60 minuter längst ned i ugnen.
  3. Blanda alla ingredienser till glasyren i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt sjuda 5-6 minuter på medelhög värme. Rör med träslev. Sila av.
  4. Låt glasyren svalna något och häll den sedan över kakan. Garnera med vinbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.