- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Invigde min lergryta idag. Det fanns inte så mycket recept på just filé i lergryta så jag fick koka ihop något själv. Citron, rosmarin, timjan och honung gav god smak.
Instruktioner
- Lergrytan läggs i blöt minst 30 minuter.
Skala potatis och morötter, dela i tjockare skivor/bitar. Skala och dela lök, purjo och paprika. Vitlöken krossar jag med knivbladet och hackar grovt. Blanda alla grönsaker i botten på lergrytan, salta och peppra lite. Klicka på honungen. Kycklingen delas i mindre bitar och kryddas med Grillkrydda med honungssmak.
Citronen delas i klyftor, pressa ur saften lite över kyckling och grönt. Lägg i klyftorna hela i formen. Timjan och rosmarin på toppen. Häll så över de krossade tomaterna. Bladpersilja överst.
- Skjuts in i kall ugn, sätt värmen på 225-250 grader. Låt nu grytan vara i fred i ca 60-90 minuter. Testa med sticka att både kycklingen och potatisen är färdiga.
Publicerat den
7 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Jag undrar vad Maggi (som man ska ha några stänk av) är? Mvh Hanna
Maggi är ju bara ett varumärke, precis som Kockens eller Santa Maria. Vilken av Maggi's kryddsåser menar du ska vara i receptet?
Detta var ingen hit hemma hos oss. Vi kastade hela rasket och beställde pizza i stället!