Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé i lergryta med citron o örtsmak

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Invigde min lergryta idag. Det fanns inte så mycket recept på just filé i lergryta så jag fick koka ihop något själv. Citron, rosmarin, timjan och honung gav god smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lergrytan läggs i blöt minst 30 minuter. Skala potatis och morötter, dela i tjockare skivor/bitar. Skala och dela lök, purjo och paprika. Vitlöken krossar jag med knivbladet och hackar grovt. Blanda alla grönsaker i botten på lergrytan, salta och peppra lite. Klicka på honungen. Kycklingen delas i mindre bitar och kryddas med Grillkrydda med honungssmak. Citronen delas i klyftor, pressa ur saften lite över kyckling och grönt. Lägg i klyftorna hela i formen. Timjan och rosmarin på toppen. Häll så över de krossade tomaterna. Bladpersilja överst.
  2. Skjuts in i kall ugn, sätt värmen på 225-250 grader. Låt nu grytan vara i fred i ca 60-90 minuter. Testa med sticka att både kycklingen och potatisen är färdiga.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Hannixen 9 oktober 2008

    Hej! Jag undrar vad Maggi (som man ska ha några stänk av) är? Mvh Hanna

  • snaxalig 24 januari 2009

    Maggi är ju bara ett varumärke, precis som Kockens eller Santa Maria. Vilken av Maggi's kryddsåser menar du ska vara i receptet?

  • Orkaaa 26 maj 2013

    Detta var ingen hit hemma hos oss. Vi kastade hela rasket och beställde pizza i stället!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.