Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé i lergryta

En smakrik och värmande gryta är alltid tacksamt att ta till när det vankas middagsgäster. Eller bara en helt vanlig vardag som förtjänar lite extra guldkant. Att laga kycklingfilé i lergryta passar perfekt då grytan sköter sig själv i ugnen medan du kan tänka på annat. Men tänk på att den tar god tid på sig, så det är ingen rätt att börja med när barnen står hungriga i hallen. Det finns många smaksättningar som passar till kyckling – kycklingfilé i lergryta med curry är en given succé och brukar uppskattas även av barnen. En annan klassisk kombination som gifter sig underbart med kycklingfilé i lergryta är citron och timjan.


Lägg lergrytan i blöt ca 20 minuter, och förbered under tiden resten. Skala och skiva potatis och morötter. Grovriv selleri och ost. Gnid in kycklingfiléerna med salt, peppar och paprikapulver. Lä...

1 h 30 min
3-4

Använd en lergryta som stått i vatten i minst 30 min om den är använd, och minst 2 timmar om den är ny... Tina 4-5 kycklingfilér. Krydda dem med salt och orientalisk curry. (Jag använder rätt myck...

1 h 30 min
6-8
4

Lergrytan läggs i blöt minst 30 minuter. Skala potatis och morötter, dela i tjockare skivor/bitar. Skala och dela lök, purjo och paprika. Vitlöken krossar jag med knivbladet och hackar grovt. Blanda...

2 h
4
3

Dela kycklingen i mindre bitar. Blanda soja och olja och pensla i (den helst redan blötlagda) lergrytan. Pensla kycklingdelarna och peppra med citronpeppar och lägg ner dem i lergrytan. Skala oc...

1 h 30 min
4

Skär kycklingfilén i mindre bitar och stek i stekpanna. Häll över i en smord ugnsfast form. Stek baconen och ha detta över kycklingen. Blanda crème fraiche med grädde och senap. Häll över kycklinge...

106

Ugn 200° Putsa filéerna och krydda med salt och svartpeppar. Bryn dem i en panna. Lägg över dem i en smord ugnssäker form och efterstek i ugnen ca 20 minuter. Prova med en sticka för att se om k...

4-6
34

Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingfiléerna i portionsbitar och lägg dem i en ugnsfast form. (Vill du ha lite färg på filéerna så bryn dem på båda sidor några minuter i en stakpanna). Salta och p...

45 min
4
29

Lägg kycklingfiléerna i en smord form. Rör ihop crème fraiche och salsa. Bred blandningen över fileérna. In i ugnen på 200 grader i ca 25 min. Strö gärna över hackad persilja. Servera med pressad...

30 min
3-4
28

Sätt ugnen på 175 grader. Gnid in filéerna med grillkrydda. Sätt i en stektermometer i tjockaste delen på filén. Sätt in i ugnen tills termometern visar 75 grader. Blanda under tiden alla ingred...

5-15
28

Ugn 225 grader. Putsa kycklingfiléerna och dela dem i halvor. Salta filéerna. Stek i stekpanna tills filéerna fått fin färg. Lägg sedan kycklingen i ugnsform. Smula fetaosten samt de hackade solt...

4
18

Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingfilérna i bitar. Krydda med salt, svartpeppar, paprikapulver och curry. Bryn kycklingfilérna runt om. Micra baconen med hushållspapper emellan lagren på en t...

1 h
6
15

Sätt ugnen på 200-225° Skär en ficka i varje filé. Fördela ädelosten. Placera köttet i en smord ugnsform. Pensla med sojan över kycklingfilérna. Häll grädden runt filéerna och strö över dragon....

4
12

Skär kycklingfilen på tvären en gång så att var bit blir två tunnare. Smält smöret i stekpannan under tiden som du förbereder första kycklingfilébiten. Vänd filen först i mjölet, sen i det tillvisp...

4-6
10

Sätt ugnen på 200° Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Bryn kycklingfilérna i en panna. Lägg över dem i en smord ugnssäker form och efterstek i ugnen ca 20 minuter. Prova med en nål...

6
10

Lägg kycklingfiléerna, frysta eller tinade, i en ugnsfast form. Ta några varv med pepparkvarnen över filéerna. Skär baconet i små bitar och stek. Blanda crème fraiche, grädde, soja, sambal oele...

1 h
6
9

Stek kycklingfiléerna i margarinet. Salta och peppra. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Skär den varma kycklingen i tjocka skivor. Lägg på ett uppläggningsfat som du förslagsvis garnera...

4
9

1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter 2* Skala lök potatis skär i klyftor . 3*Lägg potatisen i botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över. 4* Gnid i köttet med kryddorna. Sti...

2 h
6
7

Sätt på vattnet för att koka riset Pusta kycklingfilén, och strimla den, eventuellt kan du skiva den i bitar. Stek den sedan i lite smör, så den får fin färg. Krydda inte Lägg créme fraichen i e...

30 min
4
7

Tärna kött och lägg det i en bunke. Krydda det med curry, peppar, salt och paprikapulver. Blanda i mjölet och rör om. Värm upp vattnet och lös upp buljongtärningen. Lägg kött i lergryta och häll...

2 h 15 min
4-5
7

Sätt ugnen på 200 grader. Koka filéerna i vattnet och hälften av kycklingfonden i 10 minuter. Låt filéerna svalna. Salta och peppra efter behag. Skär en skåra i varje filé och lägg i osten. Lind...

20 min
4
7

Börja med att blötlägga lergrytan och låt den ligga i vatten medan degen jäser i bunken. Blanda havregryn, sirap, margarin och salt. Häll i det kokande vattnet. Lös upp jästen i ½ dl vatten....

1
7

Skär kycklingfilén i tärningar. Bryn dom. Salta och peppra. Blanda alla övriga ingredienser i en låg vid kastrull, låt det koka upp. Lägg ner den brynta kycklingen i såsen och låt allt koka ca 1...

30 min
4-6
6

1. Skär kycklingfiléerna i smala strimlor och bryn i en traktörpanna eller stekpanna med höga kanter. Salta och peppra. 2. Skär paprikan i strimlor och blanda med kycklingköttet i pannan. Häll i cr...

4
6

Gör ett snitt i kycklingfilén. Fyll den med chorizosalami (2 skivor i varje filé) och gorgonzolaosten. Linda baconet runt kycklingfiléerna. Gratinera i 225 grader ugn i 15-20 min. Sås: blanda mang...

4
6

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.