Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dolce di cioccolato

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

I Maddaloni avslutas alltid en traditionell måltid med lite ost och ett stort fruktfat, men har man fina gäster så dyker det upp någon god sötsak också. Ett recept från boken Mina fastrars mat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen på låg värme i en kastrull. Tillsätt rommen och rör ihop till en jämn smet. Låt svalna.
  2. Skålla, skala och flisa mandeln (går lätt med rivtillsatsen i matberedaren).
  3. Bryt kexen i fyra bitar vardera och separera äggulor från äggvitor.
  4. Rör smöret pösigt i en skål, och blanda ner sockret. Rör ner äggulorna, en i taget. Tillsätt mandeln och chokladsmeten.
  5. Vispa äggvitor och salt till hårt skum och vänd ner i chokladblandningen.
  6. Rör försiktigt ner kexbitarna, men inga smulor.
  7. Häll blandningen i en avlång, smord form som rymmer 1.5 liter. Täck formen med plastfolie och ställ i kylskåp i minst 4–5 timmar.
  8. För en vass kniv försiktigt runt formens kanter, och doppa därefter formen mycket hastigt i hett vatten. Vänd formen upp och ner på ett fat och skaka lite lätt så att formen släpper.
  9. Skär i tunna skivor och servera tillsammans med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.