Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lövbiff med oliver i vinägersås och färska ärtor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Bistecca minuto con le olive in salsa di aceto e piselli freschi. Brukade serveras i mitt föräldrahem med sallad och surdegsbröd. Passar bra som en så kallad Secondo, som serveras mellan pastan och desserten, under en hel Italiensk middag. En Italiensk middag består av Antipasto / Förrätt: Primo / Första Rätten: Secondo / Andra Rätten: Contorno / Grönsakstillbehör: Dolce / Efterrätt: En middag av äts under ca 3 timmar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka ihop balsamvinäger, vatten och buljong till hälften i en kastrull. Red av med maizena, utrört i lite vatten, till såskonsistens. Lägg i oliverna och låt koka i någon minut. Smaksätt med salt och peppar. Koka ärtorna nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull, ca 2 minuter.
  2. Salta och peppra lövbiffarna. Stek dem hastigt i olivolja i en het stekpanna. Servera med vinägersås och ärtor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.