Ljuvligt god chokladdessert som kommer att göra succé!
Instruktioner
- Vispa grädden lätt. Koka upp socker och vatten tills blandningen är 110 grader, använd termometer. Dra av från plattan. Vispa ner sockerlagen i äggulorna och vispa tills smeten kallnat. Hacka chokladsorterna var för sig och smält dem var för sig över vattenbad eller mikron.
- Dela upp äggulesmeten i två skålar. Vänd ner mjölkchokladen i den ena och den mörka chokladen i den andra. Chokladen ska fortfarande vara varm när man blandar så att det inte blir klumpar. Vispa i kakao och kaffe i den mörka smeten.
- Vänd ner hälften av grädden i vardera skål. Häll upp den mörka chokladen i botten av portionsglas. Krossa kakorna och strö i hälften av smulorna och lägg i ett par hallon i varje glas. Spara resten av hallonen och smulorna till garnering och servering.
- Häll på den ljusa chokladmassan och ställ in glasen i frysen. Låt dem stå i minst 5 timmar. Om de ska stå längre så är det bra om du plastar in glasen.
- Italiensk maräng:
Häll äggvitorna i en torr och ren bunke. Koka vatten och 120 g socker till 121 grader. När sockerlagen mäter 110 grader, börja vispa upp äggvitan till ett skum. Tillsätt 1 msk socker. Häll i sockerlagen i äggvitan i en fin stråle och vispa på högst hastighet och vispa tills marängen svalnat. Tillsätt kanelen.
- Lägg på resten av hallonen och kaksmulorna i glasen. Spritsa på marängen och bränn försiktigt av den med en gasolbrännare. Akta så att lågan inte kommer åt de kalla glasen, då kan de spricka.
- Servera!
Publicerat den
23 december 2014
Liknande recept
Skriv kommentar