Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dubbel kaffe- och chokladparfait med italiensk maräng

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Ljuvligt god chokladdessert som kommer att göra succé!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden lätt. Koka upp socker och vatten tills blandningen är 110 grader, använd termometer. Dra av från plattan. Vispa ner sockerlagen i äggulorna och vispa tills smeten kallnat. Hacka chokladsorterna var för sig och smält dem var för sig över vattenbad eller mikron.
  2. Dela upp äggulesmeten i två skålar. Vänd ner mjölkchokladen i den ena och den mörka chokladen i den andra. Chokladen ska fortfarande vara varm när man blandar så att det inte blir klumpar. Vispa i kakao och kaffe i den mörka smeten.
  3. Vänd ner hälften av grädden i vardera skål. Häll upp den mörka chokladen i botten av portionsglas. Krossa kakorna och strö i hälften av smulorna och lägg i ett par hallon i varje glas. Spara resten av hallonen och smulorna till garnering och servering.
  4. Häll på den ljusa chokladmassan och ställ in glasen i frysen. Låt dem stå i minst 5 timmar. Om de ska stå längre så är det bra om du plastar in glasen.
  5. Italiensk maräng: Häll äggvitorna i en torr och ren bunke. Koka vatten och 120 g socker till 121 grader. När sockerlagen mäter 110 grader, börja vispa upp äggvitan till ett skum. Tillsätt 1 msk socker. Häll i sockerlagen i äggvitan i en fin stråle och vispa på högst hastighet och vispa tills marängen svalnat. Tillsätt kanelen.
  6. Lägg på resten av hallonen och kaksmulorna i glasen. Spritsa på marängen och bränn försiktigt av den med en gasolbrännare. Akta så att lågan inte kommer åt de kalla glasen, då kan de spricka.
  7. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.