Perfekt att ha på buffébordet. Pizzan är gjord med lock så gästerna inte blir kladdiga om fingrarna av fyllningen.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig.
- Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen kraftigt tills den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
- Fyllning:
Fräs lök och vitlök i olivolja ca 5 min. Tillsätt tomatpuré, chilisås och oregano. Låt kallna. Låt osten rinna av. Skiva ost och oliver.
- Sätt ugnen på 250°.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Dela degen i 4 bitar. Kavla ut varje degbit till en rundel, ca 24 cm i diameter.
- Lägg två av rundlarna i var sin smord, rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Fördela tomatröra, ost, oliver, sardeller, delade i mindre bitar, och kapris på bottnarna. Lägg på resterande rundlar och tryck ordentligt ihop runt kanten. Låt jäsa utan bakduk ca 15 min.
- Pensla locken med uppvispat ägg och strö över osten. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Låt pizzorna svalna något innan de skärs upp i snibb.
Publicerat den
6 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar