Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dubbelpizza napolitana

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Perfekt att ha på buffébordet. Pizzan är gjord med lock så gästerna inte blir kladdiga om fingrarna av fyllningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig.
  2. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen kraftigt tills den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
  3. Fyllning: Fräs lök och vitlök i olivolja ca 5 min. Tillsätt tomatpuré, chilisås och oregano. Låt kallna. Låt osten rinna av. Skiva ost och oliver.
  4. Sätt ugnen på 250°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Dela degen i 4 bitar. Kavla ut varje degbit till en rundel, ca 24 cm i diameter.
  5. Lägg två av rundlarna i var sin smord, rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Fördela tomatröra, ost, oliver, sardeller, delade i mindre bitar, och kapris på bottnarna. Lägg på resterande rundlar och tryck ordentligt ihop runt kanten. Låt jäsa utan bakduk ca 15 min.
  6. Pensla locken med uppvispat ägg och strö över osten. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Låt pizzorna svalna något innan de skärs upp i snibb.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.