Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Penne Napolitana

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En mycket lättlagad klassisk rätt! Några få nyttiga ändringar mot originalet, men rätten smakar fortfarande lika gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp en stor kastrull vatten och tillsätt lite olja så att pastan inte klibbar ihop. Lägg i pastan och koka enligt paketets anvisningar. Låt sedan pastan rinna av.
  2. Kör tomater, basilika, tomatpuré, vinäger och ansjovis i en matberedare tills det blir en grovkornig smet. Låt inte smeten bli alldeles för jämn, då blir den lätt rinnig.
  3. Lägg purén i en teflonstekpanna. Skiva shalottenlöken tunt och tillsätt den till purén med oliver och svartpeppar. Koka upp och sätt sedan ner värmen. Låt sjuda i 10 minuter.
  4. Lägg upp pastan på tallrikar och lägg såsen ovanpå. Garnera med gräslök. Servera gärna tillsammans med oliver, riven parmesanost och svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.