En mycket lättlagad klassisk rätt! Några få nyttiga ändringar mot originalet, men rätten smakar fortfarande lika gott.
Instruktioner
- Koka upp en stor kastrull vatten och tillsätt lite olja så att pastan inte klibbar ihop. Lägg i pastan och koka enligt paketets anvisningar. Låt sedan pastan rinna av.
- Kör tomater, basilika, tomatpuré, vinäger och ansjovis i en matberedare tills det blir en grovkornig smet. Låt inte smeten bli alldeles för jämn, då blir den lätt rinnig.
- Lägg purén i en teflonstekpanna. Skiva shalottenlöken tunt och tillsätt den till purén med oliver och svartpeppar. Koka upp och sätt sedan ner värmen. Låt sjuda i 10 minuter.
- Lägg upp pastan på tallrikar och lägg såsen ovanpå. Garnera med gräslök. Servera gärna tillsammans med oliver, riven parmesanost och svartpeppar.
Publicerat den
21 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar