Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Penne all'arrabbiata (rasande pennor)

(1 kommentar)  
Penne all'arrabbiata (rasande pennor) Penne all'arrabbiata (rasande pennor)
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Snabb, enkel pastarätt som fått sitt namn efter att såsen är så stark att man efter en portion blir rasande av törst. Styrkan på såsen kan man naturligtvis bestämma själv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pennorna enligt beskrivningen på paketet.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i margarin på svag värme. Pressa vitlöken och blanda ner den. Klipp bacon i strimlor. Fräs dem tillsammans med löken några minuter.
  3. Häll på krossade tomater. Koka såsen 5-10 minuter. Blanda ner riven ost (jag brukar hyvla ost och lägga ovanpå istället). Smaksätt med salt, svartpeppar och försiktigt med cayennepeppar som är mycket starkt. Blanda ner chilisåsen och smaka av. Servera såsen tillsammans med nykokta pennemakaroner.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Legoli 4 juli 2008

    Precis min smak, både enkelt, gott och billigt att göra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.