Frasiga maränger med len chokladfyllning. Dubbelt så gott!
Instruktioner
- Blanda florsocker och mald mandel. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa ytterligare till ett blankt, hårt skum. Rör ner florsocker och mald mandel.
- Spritsa ut rundlar, 2-3 cm i diameter på bakpappersklädda plåtar. Låt dem torka ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Grädda maränger i nedre delen av ugnen ca 25 minuter så att marängerna lossnar från papperet. Stäng av ugnen, sätt ugnsluckan på glänt. Låt kakorna svalna.
- Koka upp grädden till fyllningen och rör ner hackad choklad. Ta kastrullen från värmen, Rör försiktigt tills all choklad har smält. Låt svalna till spritskonsistens.
- Häll chokladen i en spritspåse, spritsa på undersidan av hälften av marängerna. Lägg ihop till dubbla maränger.
- Smält chokladen till garneringen och spritsa den över marängerna med svepande drag.
Publicerat den
9 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar