Detta är festliga bullar som passar bra att baka när blåbärssylten är nygjord och känslan av sommar har infunnit sig. Servera bullarna med ett glas kall saft.
Instruktioner
- Smält matfettet och tillsätt mjölken. Värm degvätskan till fingervärme, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll över lite av degvätskan och rör tills jästen har löst sig.
- Häll i resten av degvätskan, socker, salt, stött kardemumma och det mesta av mjölet. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Arbeta ihop degen, för hand eller med maskin, tills den släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda in resten av mjölet. Kavla ut degen till en avlång platta, ca 50x20 cm.
- Bred blåbärssylt över degen. Skär degen i 25 remsor, 1½-2 cm breda. Rulla dem från båda hållen mot mitten så att en dubbelsnurra bildas.
- Ställ bullarna med snittytan nedåt på en bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 20 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
- Grädda bullarna mitt i ugnen ca 7 minuter. Låt dem kallna på galler.
Publicerat den
22 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar