Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dubbla snurror

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Detta är festliga bullar som passar bra att baka när blåbärssylten är nygjord och känslan av sommar har infunnit sig. Servera bullarna med ett glas kall saft.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Värm degvätskan till fingervärme, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll över lite av degvätskan och rör tills jästen har löst sig.
  2. Häll i resten av degvätskan, socker, salt, stött kardemumma och det mesta av mjölet. Spara lite mjöl till utbakningen.
  3. Arbeta ihop degen, för hand eller med maskin, tills den släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
  4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda in resten av mjölet. Kavla ut degen till en avlång platta, ca 50x20 cm.
  5. Bred blåbärssylt över degen. Skär degen i 25 remsor, 1½-2 cm breda. Rulla dem från båda hållen mot mitten så att en dubbelsnurra bildas.
  6. Ställ bullarna med snittytan nedåt på en bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 20 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
  7. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 7 minuter. Låt dem kallna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.