Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

El Torado

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Tequila, vermouth och äpple fungerar fantastiskt bra tillsammans, och citrusen lyfter det till ytterligare en nivå. Ett perfekt alternativ till den som tycker att Dry Martini är lite för stark och torr, och just nu en personlig favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär en tunn skiva av äpplet (med skalet kvar). Enklast är det om du har en mandolin, annars använder du en kniv. Om du ska göra flera drinkar, lägg skivorna i vatten med citronsaft i så slipper du bruna äppelskivor.
  2. Öppna shakern och i häll ingredienserna i basen på shakern. Fyll upp med is till två tredjedelar.
  3. Sätt på toppen och locket, se till att det sitter fast. Håll i shakern i basen med den ena handen och toppen med locket i andra. Skaka hårt i cirka tio sekunder och peka inte med toppen mot gästerna.
  4. Låt shakern vila i cirka 15 sekunder. Ta därefter bort locket och håll i basen och säkra toppen med ett finger. Häll drinken i det kylda glaset genom den inbyggda silen, se till att inte spilla på glaskanten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.