Bakade denna underbart goda kavring idag, lite tidsödande men degen sköter sig själv, om man säger så.
Instruktioner
- Blanda allt i en bunke, degen ska vara kladdig. Täck bunken med lock eller plastfolie, låt jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek. Tar mellan 6 – 8 timmar.
- Tryck ihop degen med en blöt hand och skrapa ner den i en smörad och mjölad brödform. Låt nu jäsa till dubbel storlek i formen. C:a 2 timmar.
- Sätt ugnen på 250 grader i god tid.
- In i ugnen med formen, efter 15 min så sänk värmen till
200 g och låt stå ytterligare 20-25 minuter. Vira in i handduk och låt svalna, gärna över en natt.
Publicerat den
18 februari 2013
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Saftig, Smakfull och mycket god. Är man som jag lat men tålmodig så är set ett perfekt sått att baka. Givetvis full poäng. Bifogar en bild.
Anderstam: Jättekul att du tyckte om kavringen, håller med dig om de där med lat men tålmodig, känner igen mig lite i det. M V H Kerstin