Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

En bra kavring

(2 kommentarer)  
En bra kavring En bra kavring
Skriv ut

Bakade denna underbart goda kavring idag, lite tidsödande men degen sköter sig själv, om man säger så.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda allt i en bunke, degen ska vara kladdig. Täck bunken med lock eller plastfolie, låt jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek. Tar mellan 6 – 8 timmar.
  2. Tryck ihop degen med en blöt hand och skrapa ner den i en smörad och mjölad brödform. Låt nu jäsa till dubbel storlek i formen. C:a 2 timmar.
  3. Sätt ugnen på 250 grader i god tid.
  4. In i ugnen med formen, efter 15 min så sänk värmen till 200 g och låt stå ytterligare 20-25 minuter. Vira in i handduk och låt svalna, gärna över en natt.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Anderstam 20 februari 2013

    Saftig, Smakfull och mycket god. Är man som jag lat men tålmodig så är set ett perfekt sått att baka. Givetvis full poäng. Bifogar en bild.

  • Roskerstin 20 februari 2013

    Anderstam: Jättekul att du tyckte om kavringen, håller med dig om de där med lat men tålmodig, känner igen mig lite i det. M V H Kerstin

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.