Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enbär- och dragonsås

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En god sås till stekt kyckling jag improviserade ihop efter grejer jag hade hemma.

Ingredienser

Instruktioner

Krossa eller stöt enbären enbären om du vill. Blanda allt utom vetemjöl i en kastrull, låt koka upp. Se upp så det inte kokar över. Sänk värmen och småkoka minst 10 minuter (gärna längre) utan lock. Vispa ner vetemjöl och koka ytterligare 3-5 minuter. Är den fortfarande rinnig kan du tillsätta lite mörk maizena. Servera till ugnstekt kyckling.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.