- Serverar: 2-4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Brukar laga detta när idétorkan tränger sig på eller om det skall gå fort. Passar till de flesta munnar som skall mättas.
Instruktioner
- Använd gärna en Djupare stekpanna, gryta eller traktörpanna.
- (förbered ev. tillbehöret om det tar tid så kan det "sköta sig självt" under tiden)
- Strimla falukorven och hacka löken.
Stek båda på medelhög värme (4:an eller 5:an)
- När korven fått färg och känns lagom stekt häll i 1/2 - 1 dl vatten och tillsätt buljongen
(vid val av fond går det att tillägga senare)
Låt buljongen smälta
- Strax efter, tillsätt crème fraiche och tomatpuré.
- Låt sjuda på svag värme, tillsätt mer vatten eller mjölk om man vill ha det tunnare.
Krydda efter behov.
- "var kreativ, ta det som finns hemma, ändra, lägg till eller ta bort"
Smaklig måltid !
Publicerat den
16 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar