Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Entrecôte med vinsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

På ett snabbt och lätt sätt trollar du fram en riktig festmåltid, som doftar ljuvligt av kryddor och vin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gnid in köttet med maizena och vitlök. Bryn matfettet i en stekpanna och stek köttet 2 - 3 minuter på varje sida (för rött kött) och 5 - 6 minuter (för genomstekt). Ta upp köttet och håll det varmt under folie.
  2. Gör såsen: Lägg purjolöken i stekpannan och fräs den ett par minuter på medelvärme. Tillsätt buljong och vin och låt småkoka ett par minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
  3. Vispa ned matfettet klickvis. Tillsätt 1 tsk maizena, utrörd i litet vatten, om du vill ha såsen tjockare. Häll såsen över köttet och servera med råstekt eller kokt pressad potatis och brysselkål.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.