- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
På ett snabbt och lätt sätt trollar du fram en riktig festmåltid, som doftar ljuvligt av kryddor och vin.
Instruktioner
- Gnid in köttet med maizena och vitlök. Bryn matfettet i en stekpanna och stek köttet 2 - 3 minuter på varje sida (för rött kött) och 5 - 6 minuter (för genomstekt). Ta upp köttet och håll det varmt under folie.
- Gör såsen: Lägg purjolöken i stekpannan och fräs den ett par minuter på medelvärme. Tillsätt buljong och vin och låt småkoka ett par minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
- Vispa ned matfettet klickvis. Tillsätt 1 tsk maizena, utrörd i litet vatten, om du vill ha såsen tjockare. Häll såsen över köttet och servera med råstekt eller kokt pressad potatis och brysselkål.
Publicerat den
9 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar